Web Analytics Made Easy - Statcounter

سال پر بارش فارس برای تالاب‌های استان فایده‌ای نداشت. به غیر از چند ماه اول، دریاچه‌های استان با آبی مواجه شدند. بختگان که کمابیش آبگیری شده بود این روزها آخرین قطره‌های آبش را از دست داد و مهارلو پریشان نیز وضعیت بهتر از این نداشته باشد.

سال پر بارش فارس برای تالاب‌های استان فایده‌ای نداشت، دریاچه های فارس تابستان را با بی آبی پشت سرگذاشتند و هر روز نیز امیدها برای احیای آنها کمتر می شود .

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

جنوب نیوز: سال پر بارش فارس برای تالاب‌های استان فایده‌ای نداشت. به غیر از چند ماه اول، دریاچه‌های استان با آبی مواجه شدند. بختگان که کمابیش آبگیری شده بود این روزها آخرین قطره‌های آبش را از دست داد و مهارلو پریشان نیز وضعیت بهتر از این نداشته باشد.

علی اکبر کاظمینی دبیر مؤسسه محیط زیستی ۱۳ فروردین و فعال محیط زیست در خصوص آخرین وضعیت دریاچه‌های استان فارس و ضمن اشاره به دریاچه بختگان گفت: دریاچه بختگان حال و روز خوشی ندارد، برای تأمین آب رودخانه، مسیر حقابه ۲۰۰ میلیون متر مکعبی در نظر گرفته شد که در حال حاضر به ۵۰ میلیون متر مکعب رسیده است. اما برای رسیدن این آب به دریاچه بختگان ۱۵۰ کیلومتر فاصله وجود دارد که در این مسیر بخشی از آن توسط کشاورزان تغییر مسیر می‌دهد.

وی اضافه کرد: پرآب شدن دریاچه بختگان به رونق اقتصادی و توسعه پایدار کمک خواهد کرد.

کاظمینی تصریح کرد: انجیرستان استهبان به دلیل خشکی دریاچه بختگان دچار مشکلات جدی است که با پر آب شدن این دریاچه اقتصاد آن رونق می‌گیرد.

دبیر مؤسسه مححیط زیستی ۱۳ فروردین و فعال محیط زیست در خصوص تالاب پریشان گفت: قرار بر این بود که ۱۰ میلیون متر مکعب حقابه به این تالاب اختصاص داده شود اما همزمان با درست شدن سد نرگسی، آب از مسیر ۲۸ کیلومتری به سمت لوله انتقال داده شد.

وی اضافه کرد: اگر ساخت این سد در زمستان اتفاق می‌افتاد احیای تالاب پریشان با بارش باران اتفاق می‌افتاد.

کاظمینی بیان اینکه پر آب بودن دریچه مهارلو امری حیاتی است گفت: دریاچه مهارلو در شیراز نقش بسیار مهمی دارد. با توجه به اینکه آب این دریاچه توسط فاضلاب شیراز تأمین می‌شود، همراه آب فاضلاب همیشه فلزات سنگین وجود دارد.

وی تصریح کرد: اگر آب دریاچه مهارلو خشک شود، باد، فلزات معلق باقیمانده در دریاچه را با خود به سطح شهر شیراز می‌برد و این مسئله باعث مشکل برای افراد ساکن شیراز و اطراف این دریاچه می‌شود.

این فعال محیط زیست در پاسخ به اقدامات مسئولین برای رسیدگی به مسیرهای در نظر گرفته شده آب گفت: متأسفانه هیچ‌گونه توجه و رسیدگی از سمت سازمان منابع طبیعی، سازمان آب منطقه‌ای، جهاد کشاورزی و امور اراضی برای برخورد با کشاورزان صورت نگرفته است.

وی ادامه داد: اگر اقدامی در این مورد صورت گرفته بود دریاچه‌های استان فارس که برای محیط زیست این استان بسیار حیاتی است با این از خشکسالی مواجه نبودند.

منبع: جنوب نیوز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۴۹۷۴۱۲۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سیل اردیبهشت ۴۸ هزار میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی فارس زد

به گزارش خبرگزاری مهر، سمیه سلیمی با بیان اینکه خسارت ۴۸ هزار و ۱۵۰ میلیارد ریالی به زیر بخش‌های کشاورزی استان فارس ناشی از سیل و تگرگ هفته دوم اردیبهشت ماه سال جاری است، بیان کرد: بیشترین خسارت به زیربخش زراعی و در سطح ۵۳ هزار و ۱۶۶ هکتار وارد شده که برآورد اولیه آن مبلغ ۲۸ هزار میلیارد ریال است.

به گفته وی مزارع کلزا، گندم، جو، سبزی و صیفی‌جات از جمله محصولات خسارت‌دیده در این حادثه هستند.

این مقام مسئول برآورد خسارت وارده به زیربخش باغبانی را ۱۸ هزار و ۴۰۰ میلیارد ریال اعلام کرد و افزود: سطحی معادل ۱۵ هزار و ۵۰۰ هکتار از باغات گل‌محمدی، مرکبات، انگور، بادام، گردو و سایر محصولات باغی در این حادثه دچار خسارت شده‌اند.

سلیمی تصریح کرد: در زیربخش دامی، خسارت وارد شده به ۱۸۰ رأس دام سبک، هزار کندوی زنبور عسل، یک استخر پرورش ماهی، ۱۶ تن علوفه و خوراک دام و ۳۰ باب جایگاه دام، در مجموع ۲۱۷ میلیارد ریال برآورد شده است.

وی با اشاره به زیرساخت‌های بخش کشاورزی استان فارس بیان کرد: ۱۸۰ کیلومتر جاده بین مزارع، ۶۰ کیلومتر کانال آبرسانی، ۲۱ رشته قنات، ۲ طرح تغذیه مصنوعی و ۳۱ هزار مترمربع تأسیسات مزارع خسارت دیده‌اند که برآورد اولیه آن مبلغی معادل هزار و ۵۵۰ میلیارد ریال است.

رئیس اداره مدیریت بحران و کاهش مخاطرات بخش کشاورزی جهاد کشاورزی فارس، برآورد خسارت وارده به ایل راه‌های عشایری این استان در سطح ۱۵۳ کیلومتر را ۲۰ میلیارد ریال اعلام کرد.

کد خبر 6099348

دیگر خبرها

  • معاون رئیس جمهور از تالاب حوض سلطان و گنبد نمکی قم بازدید می کند
  • پساب ۲ سال کارواش‌های تهران به اندازه دریاچه چیتگر | ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها
  • ضرورت تغییر رویکردهای محیط زیستی در مسیر توسعه دریامحور
  • پساب 2سال کارواش‌ها؛ اندازه دریاچه چیتگر| ارقام عجیب از پساب کارواش‌ها
  • «ارس» همچنان محصور و دور از انظار
  • رویای شیرین پریشان و دریاچه‌ای که دیگر نیست
  • خشک شدن دریاچه ارومیه چالش جدی در شهرستان شبستر است
  • برگزاری جشن «خیلی دخترونه» در دریاچه خلیج فارس
  • سیل اردیبهشت ۴۸ هزار میلیارد ریال خسارت به بخش کشاورزی فارس زد
  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد