Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فارس»
2024-05-09@07:39:35 GMT

آب به بختگان رسید/ آبگیری ۴۰ میلیون متر مکعبی

تاریخ انتشار: ۱۹ آذر ۱۳۹۸ | کد خبر: ۲۶۰۳۶۵۱۸

آب به بختگان رسید/ آبگیری ۴۰ میلیون متر مکعبی

حقابه بختگان بعد از رهاسازی به تالاب رسید تا شاید امیدی برای احیای آن باقی بماند، حقابه ۴۰ میلیون متر مکعبی که سطح محدودی از بختگان را شامل می شود.

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز به نقل از روابط عمومی اداره کل حفاظت محیط زیست فارس، حمید ظهرابی مدیرکل محیط زیست فارس در مراسم جشن رهاسازی حقابه تالاب بختگان، گفت: حقابه ۴۰ میلیون مترمکعبی تالاب، بخش کوچکی ازحقابه بختگان محسوب می شود و رقم آب مورد نیاز محیط زیستی تالاب های بختگان و طشک۳۰۰ ملیون مترمکعب درسالهای کم آبی وبیش از ۶۰۰ ملیون مترمکعب درسالهای پرآبی برآورد شده است وبامدیریت مصرف آب دربخش های مختلف،تلاش می شود این تالاب هابتوانند کارکردهای اکولوژی خودرا به خوبی ایفا کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی بیان کرد: تالاب های طشک وبختگان دومین تالاب بزرگ کشوروازمهمترین تالاب های کشورمحسوب می شوند که بین چند شهرستان خرامه،استهبان، نیریز و بخشی از ارسنجان واقع و در کنوانسیون رامسر نیز ثبت شده اند ولی متاسفانه به علت های ناپایداری توسعه دربالا دست حوزه آبخیز وهمچنین تغییراقلیم دچارکم آبی شده اند و شرایطی به وجود آمده که این تالاب ها،نتوانسته اند چندین سال ازحقابه خود برخوردارشوند.

ظهرابی درخصوص لزوم احیای این تالاب ها اظهارداشت: این تالاب ها زمانی وظیفه تامین رطوبت زمین های کشاورزی وهمچنین ایجاد تعادل بین آب های زیرزمینی وسطحی رابرعهده داشتند ولی طی سالهای اخیرکارکرد این تالاب ها مختل وما شاهد شورشدن آب ها،افت آب های زیرزمینی، پیشروی شوری زمین های کشاورزی بوده ایم وحتی انجیرستان هایی که سالیان سال به صورت دیم شکل گرفته بود،نیز دچاربحران شده اند.

وی گفت: حیات این تالاب ها، تاثیرات مثبتی در معیشت مردم ازنظر تفریحی وگردشگری داشته است که امروزه با کم شدن آب این تالاب ها، این ارزش ها نیز دچارآسیب شده اند و با توجه به اینکه حفظ تنوع زیستی به عنوان یکی از اساسی ترین مولفه های پایداری هراکوسیستم محسوب می شود،قدم به قدم وبا کمک مردم وبخش های دولتی باید به طرف احیا این تالاب ها پیش رویم.

مدیرکل محیط زیست استان فارس درادامه گفت: امسال برای اولین بار، با پیگیری های صورت گرفته تامین بخشی ازحقابه تالاب تحقق پیدا کرد که نقطه مثبت آن مشارکت و همراهی مردم وکشاورزان در حفاظت از این حقابه بود.

ظهرابی درخصوص فواید آبگیری و نقش آن در اکوسیسم محیط گفت: قطعا وقتی حقابه رهاسازی شود،  ازبالا دست شروع به تقویت وتغذیه آب خوان ها ،احیا منابع آب های زیرزمینی و احیا مجدد اکوسیستم های طبیعی تا پایین دست، می شود وشرایط اقامت پرندگان و حیات وحش را فراهم وهمچنین مانع ایجاد ریزگرد وغبارمیشود وازتبدیل پهنه تالابها به منشا گرد و غبارجلوگیری و شرایطی ایجاد می کند که با افزایش رطوبت،زمین های کشاورزی درمنطقه رونق پیدا کنند.

ظهرابی درخصوص همکاری وزارت نیروبا محیط زیست گفت: در چندسال اخیروزارت نیرو تغییر رویکرد داشته و به مسائل محیط زیستی بیشترتوجه دارد وهمراه محیط زیست ،حقابه هایی برای تالاب ها درنظرمی گیرد وازنظرقانونی نیزتعیین میزان آب مورد نیازمحیط زیستی، توسط سازمان حفاطت محیط زیست انجام میگیرد و وزارت نیرومکلف است این حقابه را تامین کند.

مدیر کل حفاظت زیست فارس در خصوص تنوع زیستی این تالاب ها گفت: اکوسیستم های خشکی این تالاب، از ذخایر ژنتیکی کشورمحسوب می شوند و درحد فاصل بین دوتالاب، جمعیت قابل ملاحظه ایی ازپستانداران که شامل قوچ، میش، کل، بز، انواع گربه سانان از جمله پلنگ، پرندگان شکاری و همچنین گونه های متنوع آبزی و کنارآبزی است، مشاهده می شود که امیدواریم با این حق آبه پرندگان دوباره ازاین اکوسیستم استفاده و به زیستگاه خود برگردند.

مدیرکل محیط زیست استان فارس درخصوص برنامه و طرح های دردست اجرای محیط زیست استان فارس اظهار داشت: موضوع احیا تالاب ها، از موضوعات مهم اداره کل حفاظت از محیط زیست است و دراین زمینه سال گذشته قانون حفاظت واحیا تالاب ها تصویب و ازسال جاری نیز ستاد احیا تالاب ها و به ریاست معاون اول ریس جمهورفعال شده است.

ظهرابی درخصوص احیا تالاب های استان فارس گفت: در خصوص احیا تالاب های مهم استان که شامل تالاب های طشک، بختگان ،ارژن، پریشان، کافتر، مهارلو و هفت برم میشود ،برنامه ریزی های پنج، ده وبیست ساله انجام گرفته و نتایج  نهایی آن به زودی  وبا همکاری دانشگاه شیراز منتشرمی شود.

ظهرابی در مورد بحث گردشگری تالاب ها اضافه کرد: یکی ازبرنامه های مدیریت زیست بومی، توجه به ظرفیت های طبیعت گردی و گردشگری تالاب های استان است و طبیعتا باهمکاری سازمان میراث فرهنگی وگردشگری فعالیت های مرتبط با بوم گردی و طبیعت گردی تالاب ها به عنوان یکی ازمعیشت های جایگزین و با هدف کاهش فشار بر منابع آب در دستور کار قرارگرفته وتلاش ها براین است که با ترویج فعالیت هایی که اثر کمتری بر کاهش منابع آب دارند، موضوع احیا را دنبال کنیم.

درادامه فرهاد جهانخواه فرماندار خرامه افزود: درخصوص حقابه تالاب های طشک و بختگان وبا پیگیری ها و همکاری سازمان محیط زیست استان، بعد از سالها که ازآبگیری این تالاب ها می گذشت،ماموفق به دریافت حقابه تالاب بختگان به میزان ۴۰میلیون هکتارشدیم و درادامه پیگیری ها با حقابه ۲۰ ملیون مترمکعب آب دربخش کشاورزی نیزموافقت شد.

جهانخواه درخصوص آماده سازی بستر رودخانه برای دریافت این حقابه گفت: بستر روخانه به علت پوشیده بودن ازدرختان گز، نیازبه پاکسازی داشت که برای تامین اعتبارات این پاکسازی، اعتباری بالغ بردوملیارد تومان درنظر گرفته شد که نزدیک به یک میلیارد تومان ازاین اعتبار، ازمحل سازمان مدیریت وبرنامه ریزی ویک ملیارد تومان ازاین اعتبارات ازمدیریت محیط زیست استان تامین اعتبار شد وعملیات لایروبی به طول ۱۱ کیلومتر و درمسیر روخانه انجام گرفت.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: محیط زیست آب شیراز احیا تالاب بختگان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۶۰۳۶۵۱۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شیراز چگونه کلان‌شهری بدون آلودگی هوا شد؟

تنفس هوای پاک، طبیعی‌ترین حق طبیعی هر شهروند است و شهروندان کلان‌شهر شیراز با مشارکت و هم‌دلی خود با دستگاه‌های متولی این حوزه، در پاک بودن هوای شیراز به عنوان پاک‌ترین کلان‌شهر ایران نقش‌آفرینی بسیاری داشته‌اند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از فارس، کلان‌شهر شیراز در بخش مرکزی استان فارس و در ارتفاع هزار و ۴۸۶ متر از سطح دریا و در منطقه کوهستانی زاگرس قرار دارد و آب‌وهوای این شهر زیبا و توریستی معتدل، مطبوع و همیشه تمیز است.

امتداد کوه دراک در غرب، کوه‎ و پارک ملی بمو در شمال و کوه زاگرس در شمال‌شرق شیراز سبب ایجاد طبیعت زیبا، آب‌وهوای تمیز و محیط زیست سالم شده است و وجود باغ‌های متعدد همچون باغ گل‌ها، باغ ارم، باغ دلگشا، باغ نارنجستان قوام، باغ جهان‌نما و باغ‌های قصرالدشت و چمران این کلان‌شهر موجب شده است تا اقلیم مناسب برای گسترش درختان به ویژه درخت نارنج باشد تا کوچه‌ها، خیابان‌ها و باغ‌های بزرگ در فصل بهار بوی عطر بهار نارنج به خود بگیرد و هوای شیراز را معطر کند.

سرانه فضای سبز و حفظ باغات شیراز به تلطیف بودن هوای کلان‌شهر شیراز کمک کرده است، به گونه‌ای که این کلان‌شهر با یک میلیون و ۸۹۶ هزار و ۲۵۸ نفر جمعیت شهرنشین، شهری تمیز و بدون حتی یک روز آلودگی هوا در سطح کشور سرآمد است.

طبیعت و کوه‌های زیبا در اطراف شیراز و تنوع فضای سبز و وجود باغ‌های رنگارنگ و منحصربه‌فرد سبب شد تا شیراز با آب‌وهوا و محیط زیست‌سالم، در دی ۱۴۰۲ از سوی مجمع شهرداران آسیایی، این کلان‌شهر به عنوان پایتخت محیط‌زیست سال ۲۰۲۴ آسیا معرفی شود.

رؤیا لیلیون مدیر دیپلماسی شهری مجمع شهرداران آسیایی در خصوص علت انتخاب کلان‌شهر شیراز به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا می‌گوید: با توجه به طرح‌هایی که شهرداری شیراز در زمینه محیط زیست و مدیریت منابع آبی اجرا کرده است، شیراز عنوان پایتخت زیست محیطی آسیا را از آن خود کرد.

وی می‌افزاید: اقدامات شاخصی که شهرداری شیراز برای کسب این عنوان انجام داده است، آغاز مطالعات زیست محیطی با لحاظ اولویت‌ها و مسائل موجود بوده است.

مدیر مجمع شهرداران آسیایی ادامه می‌دهد: استقرار نظام مدیریت سبز با هدف صرفه‌جویی در مصرف مواد و انرژی و اجرای پروژه‌های زیست‌محیطی نظیر توسعه انرژی‌های تجدیدپذیر و خریداری و نصب دستگاه‌های سنجش بر حسب آلودگی هوا با هدف پایش شهر شیراز و پیگیری و انجام امورات مرتبط با قانون هوای پاک در اقدامات هماهنگی کشوری است.

به گفته وی افزایش استفاده از انرژی‌های فسیلی و انرژی‌های پاک به اصلاح الگوی مصرف در این شهر کمک کرده است و وضعیت زیست‌محیطی باعث رونق بیشتر گردشگری در این کلان‌شهر شده است.

مدیر مجمع شهرداران آسیایی اضافه می‌کند: انتخاب شهر شیراز به عنوان پایتخت محیط زیست شهرداری این کلان‌شهر را موظف کرده است، در سال ۲۰۲۴ اقدامات بیشتری برای پایداری زیست‌محیطی شهر انجام دهد تا جایی که برای دیگر شهرهای عضو مجمع به یک شهر الگو تبدیل شود.

لیلیون می‌گوید: در حال حاضر کلان‌شهر شیراز امروز نیز در حالی که پنجمین شهر بزرگ و پرجمعیت کشور است، نسبت به سایر کلان‌شهرها روزهای کمتری را آلودگی هوا سر می‌کند،، اگر چه نسبت به سال‌های گذشته میزان آلودگی هوا بیشتر شده است اما هنوز روزهای زیادی از سال عطر بهار نارنج در هوای این شهر به مشام می‌رسد.

معرفی شیراز به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا، موجب اعتلای جایگاه این کلان‌شهر خواهد شد

عطا پورشیرزاد مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس با اشاره به برگزیده شدن شیراز به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا از سوی کارشناسان بین‌المللی می‌گوید: این موضوع فرصتی برای پاسداشت ارزش‌های محیط زیست در کلان‌شهر شیراز است و باید این فرصت را غنیمت شمرد و از داشته‌های محیط زیست شهر حفاظت و حراست کرد.

وی اظهار می‌کند: کسانی که شیراز را در این جایگاه شناخته‌اند، شاخص‌هایی مدنظر داشته‌اند، شاخص‌هایی که بارها ارزیابی و راست‌آزمایی شده است و این موضوع قطعاً موجب اعتلای جایگاه شیراز خواهد شد و به ارزش‌های این شهر خواهد افزود و ما نیز باید در کنار همه تلاش‌ها بکوشیم تا این جایگاه شیراز به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا حفظ شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس می‌افزاید: مدیریت پسماند در کلان‌شهر شیراز یکی از بهترین‌ها در سطح کشور است.

پورشیرزاد ادامه می‌دهد: کلان‌شهر شیراز یکی از بهترین سایت‌های بازیافت و پردازش پسماند را دارد و می‌توان گفت که این یک سایت پیشتاز در سراسر کشور است و مجموع این عوامل موجب شده است تا شهر شیراز عنوان پایتخت محیط زیستی قاره آسیا را کسب کند.

وی تصریح می‌کند: محیط زیست استان فارس پیگیری لازم را در جهت حفظ هوای پاک، پایش مداوم صنایع، محیط زیست سالم و سایر حوزه‌ها دنبال خواهد کرد و سخت‌گیری‌های زیست محیطی را در کنار نظارت‌ها خواهد داشت.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان فارس اضافه می‌کند: هوای کلان‌شهر شیراز غالباً از لحاظ شاخص کیفیت، قابل قبول است و این موضوع به جز مشارکت مردم، حوزه خدمات و مدیریت شهری در توسعه ناوگان حمل‌ونقل عمومی، سرانه فضای سبز و وجود باغات شیراز که به تلطیف بودن هوای پاک کمک می‌کند، محقق نمی‌شود.

پورشیرزاد می‌گوید: برخلاف سایر کلان‌شهرها، شهر شیراز در سال گذشته ۹۶ درصد از روزهای سال‌جاری پاک و قابل قبول بوده و تنها چهار درصد روزهای آلوده داشته است و این موضوع یک شاخص ارزشمند در زیست‌پذیری شهر شیراز است.

وی ادامه می‌دهد: شهر شیراز با داشتن بیش از ۲۳ متر مکعب سرانه فضای سبز بسیار بالاتر از استاندارد کشوری قرار دارد و این به واسطه همکاری مجموعه‌هایی همچون شهرداری بوده است.

مدیرکل محیط زیست استان فارس در خصوص اقدامات انجام شده در حفظ و حراست از شاخصه‌های زیست‌پذیری شیراز تاکید می‌کند: واحدهای صنعتی درون شهری در شهر شیراز همچون کارخانه‌های سیمان، پشم شیشه، روغن نباتی یا از محدوده شهر شیراز خارج شدند یا در حال خارج شدن هستند، همچنین تمام کشتارگاه‌های شهر شیراز و حومه مجهز به سیستم تصفیه‌خانه مجهز هستند و تمام بیمارستان‌های این کلان‌شهر به سیستم بی‌خطرسازی مجهز شده‌اند و در راستای سیاست‌های مدیریت درست پسماند دو سایت ورمی‌کمپوست و بیوکمپوست در شهر شیراز راه‌اندازی شده است.

کلان‌شهر شیراز یکی از بهترین سایت‌های بازیافت و پردازش پسماند را دارد

امروزه مدیریت پسماندها یکی از مهمترین چالش‌های زیست محیطی مدیران شهری است که باید با اتکا بر دانش متخصصان و الگو گرفتن از سازمان‌های پیشرو اقدامات موثرتری در این خصوص صورت پذیرد، در این راستا سازمان مدیریت پسماند شهرداری شیراز پروژه‌های بزرگ در حال احداث سلول‌های مهندسی بهداشتی برای دفع پسماند عادی و عفونی و لاگون ذخیره روان آب سایت تولید کمپوست فعالیت‌های زیست محیطی را اولویت قرار داده است.

روح الله خوشبخت معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری شیراز در تشریح خدمات سازمان و سایت‌های دفع زباله و پسماند در شهر شیراز می‌گوید: خطوط تفکیک صنعتی پسماند یکی از ضروریات کاهش دفن پسماند است که با ظرفیت روزانه ۶۰۰ تن از سال‌ها قبل به بهره‌برداری رسیده و برای احداث خط سوم نیز اقدامات لازم در حال انجام است.

وی خاطرنشان می‌کند: با استفاده از دانش و نظرات اساتید اهل فن و تجربه کارشناسان، سازمان سلول‌های مهندسی_ بهداشتی در سایت دفع پسماند طراحی و احداث شده و در حال حاضر مورد استفاده است که در احداث سلول‌های مهندسی بهداشتی دفن پسماند از لایه‌های مختلف نظیر کوبیدن خاک رس و ژئو ممبرین و ژئو تکستایل برای جلوگیری از نشت شیرابه به درون زمین استفاده شده است.

معاون خدمات شهری و محیط زیست شهرداری شیراز تصریح می‌کند: فعالیت‌های انجام شده در سایت دفع پسماند شیراز بسیار خوب و رو به پیشرفت و در راستای حفاظت از محیط زیست و حفظ هوای سالم شهر شیراز است.

تعداد روزهای آلوده سال ۱۴۰۲ در چهار شهر بزرگ کشور

در حالی کلان‌شهر شیراز در سال گذشته ۹۲ درصد از روزهای سال را با هوای پاک پشت سر گذاشته است که دیگر کلان‌شهرهای بزرگ کشور تنها چند روز هوای پاک داشتند و آلودگی هوا تا اندازه‌ای بود که مدارس این کلانشهرها را به تعطیلی کشاند.

سیدمحمدمهدی میرزایی قمی مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران در ششم فروردین ماه سال‌جاری در یک کنفرانس خبری در تشریح کیفیت هوای تهران می‌گوید: تعداد روزهای آلوده سال ۱۴۰۲ نسبت به سال ۱۴۰۱، به میزان ۵۱ روز برابر با ۱۴ درصد کاهش داشته است.

وی با اعلام اینکه هوای پایتخت در سال ۱۴۰۲ در مجموع ۱۰ روز پاک، ۲۳۶ روز قابل قبول، ۱۰۷ روز ناسالم برای گروه‌های حساس و ۱۲ روز نیز ناسالم بود، می‌افزاید: این در حالی است که به ترتیب ماه‌های فروردین و اردیبهشت سال گذشته، مطلوب‌ترین کیفیت هوا و ماه‌های آذر با ۲۱ روز فراتر از حد مجاز، تیر با ۱۹ روز فراتر از حد مجاز و آبان با ۱۴ روز فراتر از حد مجاز، آلوده‌ترین ماه‌های سال ثبت شده است.

مدیرعامل شرکت کنترل کیفیت هوای تهران با اشاره اینکه در سال ۱۴۰۰ تعداد ۱۱۴ روز آلوده (معادل ۳۱ درصد روزهای سال) و در سال ۱۴۰۱ تعداد ۱۷۰ روز آلوده (معادل ۴۷ درصد روزهای سال) ثبت شده است، اظهار می‌کند: این آمار برای سال ۱۴۰۲ تعداد ۱۱۹ روز (۳۳ درصد روزهای سال) بوده است.

اصفهان نیز طی سال‌های اخیر به عنوان آلوده‌ترین کلان‌شهر کشور به شمار می‌رود که در پی خشکاندن رودخانه زاینده‌رود و تالاب بین‌المللی گاوخونی و تحت تأثیر کاهش بارندگی در دو دهه گذشته کانون‌های بحرانی گردوغبار آن افزایش پیدا کرده و این امر در کنار صنایع آلاینده و تردد میلیونی خودروها سبب شده است که شهر تاریخی اصفهان حتی در بهار و تابستان نیز بیشترین هوای آلوده را داشته باشد.‌

نگاهی به آمار کیفیت هوای اصفهان نشان می‌دهد که شمار روزهای آلوده این کلان‌شهر در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با سال ۱۴۰۱، ۴۴ روز کاهش و تعداد روزهای قابل قبول ۳۵ روز و روزهای پاک هشت روز افزایش پیدا کرده است است.

کلان‌شهر اصفهان بر پایه آمار اداره کل حفاظت محیط زیست استان از ابتدای فروردین تا بیست‌وهشتم اسفندماه ۱۴۰۲، طی ۳۶۴ روز، ۱۷ روز هوای پاک، ۲۱۷ روز هوای قابل قبول (سالم)، ۹۸ روز هوای ناسالم برای گروه‌های حساس و ۳۲ روز هوای ناسالم برای عموم شهروندان (وضعیت قرمز) را تجربه کرد.

رضا اسماعیلی مسئول مرکز پایش آلاینده‌های زیست‌محیطی مشهد نیز در بیست‌ویکم فروردین سال‌جاری در یک کنفرانس خیری گفته بود: سهم مشهد از هوای پاک در سالی که گذشت، ۲۶ روز بوده است، مقایسه آمار کیفیت هوا در سال گذشته به نسبت سال ۱۴۰۱ نشان می‌دهد که مشهد تا حدودی آلوده‌تر شده است، زیرا تعداد روزهای با هوای پاک کاهش و روزهای ناسالم افزایش پیدا کرده است.

به گزارش ایمنا، بنابر اعلام سازمان محیط زیست، ۹۲ درصد از روزهای سال هوای شیراز پاک است و این آمار در مقایسه با آمار هوای پاک سایر کلان‌شهرهای کشور همچون تهران، اصفهان، مشهد، تبریز بسیار مشهود است، این تفاوت ناشی از اقداماتی است که در زمینه تغییرات اقلیمی، حوادث طبیعی و مدیریت منابع آبی شیراز انجام شده است و این اقدامات در انتخاب این کلان‌شهر به عنوان پایتخت محیط زیست آسیا مؤثر بوده است.

این موضوع بسیار حائز اهمیت است که به پاک بودن هوای شیراز در طول سال مغرور نشویم، این دستاورد گذشتگان بوده و لازم است برای نسل آینده برنامه‌ای دقیق و منسجم طراحی و اجرا شود، از سوی دیگر تلاش برای آینده باید بیش از گذشته باشد و بسیاری از هزینه‌های غیرضروری این روزها باید به سمت احیای محیط زیست و صیانت از منابع طبیعی به عنوان یک اقدام ماندگار برای آینده هدایت شود.

کد خبر 745529

دیگر خبرها

  • دُر یتیم خلیج فارس در صدف فراموشی/ صید مروارید احیا شود
  • معاون رئیس جمهور از تالاب حوض سلطان و گنبد نمکی قم بازدید می کند
  • ضرورت تغییر رویکردهای محیط زیستی در مسیر توسعه دریامحور
  • ارس پلنگ باغ وحش مشهد تحت درمان قرار دارد
  • شیراز چگونه یک کلان‌شهر بدون آلودگی هوا شد؟
  • شیراز چگونه کلان‌شهری بدون آلودگی هوا شد؟
  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • تالاب گرده‌قیت نقده بعد از ۲۵ سال احیا شد
  • تالاب گرده‌قیت نقده احیا شد
  • لکه‌های صنعتی غرب البرز به شهرک صنعتی تبدیل شود