Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش همشهری آنلاین به نقل از مهر، سال پر بارش استان فارس برای تالاب‌های استان نیز برکت‌هایی به همراه داشت و پس از گذشت چندین سال از خشکسالی، برخی از دریاچه‌های استان رنگ آب به خود دیدند.  

بختگان که پس از نزدیک به ۱۵ سال آبگیری شده بود این روزها وضعیت خوبی نسبت به مدت مشابه سال گذشته دارد و کافتر هم که طی این سال‌ها رنگ آب به خود ندیده بود حالا حدود ۱۰۰ هکتار از آن آبگیری شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

بارش‌های اخیر در استان فارس باعث آبگیری برخی از دریاچه‌های این استان شد اما حال این نگرانی وجود دارد که به دلیل برداشت‌های بی‌رویه از سفره آب‌های زیرزمینی و وجود چاه‌های غیرمجاز در اطراف این دریاچه‌ها؛ بار دیگر دریاچه‌های فارس به سرنوشتی مانند سال‌های گذشته روبه رو شوند. از این رو انتظار می‌رود دستگاه‌های ذی‌ربط از جمله آب منطقه‌ای و جهاد کشاورزی با مدیریت مصرف آب و تغییر الگوی کشت در برای جلوگیری از خشک شدن دریاچه‌ها اقدام کنند.  

معاون فنی اداره کل محیط زیست استان فارس در گفت و گو با خبرنگاران، پیرامون وضعیت دریاچه‌های استان با توجه به بارندگی‌های اخیر بیان کرد: این بارندگی‌ها تأثیر بسزایی در احیای برخی از دریاچه‌های استان داشت به گونه‌ای که دریاچه‌هایی مانند کافتر و بختگان پس از گذشت ۱۵ سال تا حدودی آبگیری شدند.

نبی‌الله مرادی به بررسی جداگانه وضعیت دریاچه‌های استان پرداخت و توضیح داد: در این میان دریاچه کافتر پس از گذشت ۱۵ سال حدود ۱۰۰ هکتار آبگیری شد که بسیار خوب است زیرا این دریاچه در منطقه‌ای از استان واقع شده که فقط جاری شدن سیلاب ناشی از آب شدن برف می‌توانست در احیای آن تأثیرگذار باشد.  

وی در رابطه با دریاچه بختگان به عنوان دومین دریاچه بزرگ کشور گفت: سال گذشته با اقدامت انجام شده ۴۰ میلیون مترمکعب از حقابه دریاچه بختگان رهاسازی و حدود ۲۰ درصد از این دریاچه آبگیری شد که البته بارش‌های اخیر نیز باعث افزایش عمق آب در این دریاچه شده است.  

معاون فنی محیط زیست استان فارس بیان کرد: دریاچه بختگان نیز در حال حاضر حدود ۳۰ الی ۳۵ درصد آبگیری شده که بسیار خوب است.  

وی از آبگیری دریاچه ارژن نیز خبر داد و گفت: این دریاچه نیز تا حدودی آبدار است که البته میزان آب آن زیاد نیست اما نسبت به سال‌های قبل شرایط بهتری دارد همچنین دریاچه کمجان نیز که یکی از دریاچه‌های استان است که توسط مردم احیا شده در حال حاضر حدود ۸۰ درصد آب دارد.  

مرادی در رابطه با وضعیت دریاچه مهارلو که در نزدیکی شهر شیراز قرار دارد، نیز توضیح داد: این دریاچه به نسبت دریاچه‌های دیگر استان فارس وضعیت بسیار خوبی دارد و شرایط برای حضور گونه‌هایی از پرندگان در مهارلو فراهم شده است.  

فلامینگوها به مهارلو برگشتند

معاون فنی اداره کل محیط زیست استان فارس افزود: وضعیت دریاچه مهارلو به گونه‌ای است که این دریاچه هم اکنون میزبان تعداد قابل توجهی فلامینگو هست و این نشان دهنده حیات پویا در دریاچه است.  

وی گفت: علاوه بر این دریاچه‌های برمشور و هیرم لارستان نیز وضعیت بسیار خوبی نسبت به سال‌های گذشته دارند و هم اکنون تا حدود زیادی آبگیری شده‌اند.  

مرادی در رابطه با آخرین وضعیت دریاچه طشک نیز بیان کرد که این دریاچه حدود ۲۰ الی ۳۰ درصد آبگیر شده است.  

معاون فنی محیط زیست استان فارس خواستار توجه بخش‌های ذی‌ربط در حوزه کشاورزی شد و تاکید کرد: وضعیت چاه‌های غیرمجاز باید مشخص شود و جهاد کشاورزی فارس کشت محصولات را باید محدود کند تا بتوان از خشک شدن دریاچه‌های استان جلوگیری کرد.  

کاهش مصرف آب تنها راه نجات دریاچه‌ها

دبیر قطب زمین شناسی زیست محیطی ایران نیز گفت: اگر میزان برداشت مجاز و غیرمجاز توسط چاه‌های پمپاژ در حوزه آبگیر دریاچه‌ها کنترل شود به طور حتم می‌توان برای احیای آنها امیدوار بود.  

عزت الله رئیسی افزود: با نصب کنتور هوشمند بر روی چاه‌ها می‌توان برداشت را کاهش داد، با این روش علاوه بر کاهش برداشت، میزان مصرف نیز کنترل شده که از این رو ضروری است کنتورها در اختیار کشاورزان قرار گیرد.  

وی ادامه داد: تجربه نشان داده چنانچه کاهش مصرف آب کشاورزی برای تمامی کشاورزان به صورت عادلانه انجام شود و مسئولان برای آن مصمم باشند دریاچه‌ها احیا می‌شوند.  

کد خبر 509294 برچسب‌ها استان‌ فارس وزارت جهاد کشاورزی محیط زیست ایران

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: استان فارس وزارت جهاد کشاورزی محیط زیست ایران محیط زیست استان فارس دریاچه های استان وضعیت دریاچه آبگیری شده آبگیری شد معاون فنی سال ها چاه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۷۸۷۴۹۵۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

منابع بودجه‌ای برای مدیریت حوضه آبریز تالاب انزلی کافی نیست

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، علی سلاجقه، رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست گفت: با توجه به تخلیه كننده‌های زرجوب و گوهر رود كه فاضلاب شهری و شهرك‌های صنعتی را به تالاب انزلی تخلیه می‌كنند، در دور اول سفر رئیس‌جمهور طرح مدیریت جامع بندر و تالاب انزلی را در دستور كار داشتیم.

او افزود: دستگاه اصلی وزارت جهاد كشاورزی و وزارت نیرو هستند كه باید وظایف خود را انجام دهند.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست تأکید كرد كه شهرداری بحث زرجوب و گوهر رود را نیز پی گرفته و وزارت نیرو و وزارت جهاد هم باید تكلیف خود را انجام دهند.

او اولویت اصلی را مدیریت حوضه آبریز تالاب انزلی برشمرد و گفت: با توجه به رشد شدید سنبل آبی با روش دستی و مكانیكی اقدام به جمع‌آوری كردیم و دیواره‌ای هم طراحی شده و نظر ما مبنی بر حذف آن بود تا تبادل آب از حوضه بالادستی صورت گیرد.

گفتنی است، حوضه آبریز رودخانه‌های تالش - مرداب انزلی با نام اختصاری تالش مرداب یکی از حوضه‌های باز ایران است که در تقسیم‌بندی حوضه‌های آبریز ایران، حوضهٔ فرعی به‌شمار می‌رود و زیرمجموعهٔ حوضهٔ آبریز دریای مازندران است. مساحت این حوضه، ۶٬۸۲۷ کیلومتر مربع است و رودهای کوچک نیمهٔ غربی استان گیلان را دربرمی‌گیرد. 

سلاجقه با اشاره به اینکه پروژه فوق اعتبارات بالایی نیاز دارد، ابراز امیدواری كرد دستگاه‌ها نیز مشاركت كنند تا اعتبارات بالای مورد نیاز تزریق شود.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • آوای خوش زندگی در دل تالاب بین المللی هامون
  • معاون رئیس جمهور از تالاب حوض سلطان و گنبد نمکی قم بازدید می کند
  • منابع بودجه‌ای برای مدیریت حوضه آبریز تالاب انزلی کافی نیست
  • وطن من | تالاب لیپار و دشتار
  • رویای شیرین پریشان و دریاچه‌ای که دیگر نیست
  • برگزاری جشن «خیلی دخترونه» در دریاچه خلیج فارس
  • وضعیت مخازن سد حوضه‌های آبریز دریاچه ارومیه و ارس
  • تراز آبی دریاچه ارومیه ۱۵ سانتی‌متر افزایش یافت
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد متر مکعب آب نیاز دارد
  • دریاچه ارومیه برای تثبیت وضعیت به ۶ میلیارد مترمکعب آب نیاز دارد