Web Analytics Made Easy - Statcounter

حمید ظهرابی گفت: بختگان در این روزها خشک است ولی دریاچه طشک به واسطه چشمه گمبان در حوالی روستای شرق آباد اندکی آب دارد.

به گزارش برنا؛ به دنبال اعتراضات فعالین محیط زیست به ساخت کارخانه سنگ آهن و گندله سازی در اطراف دریاچه بختگان، مدیرکل محیط زیست استان فارس به این اعتراضات واکنش نشان داد.

خشک بودن تالاب دور از انتظار نیست

حمید ظهرابی، مدیرکل محیط زیست استان فارس در این خصوص به خبرنگار برنا گفت: بختگان در این روزها خشک است ولی دریاچه طشک به واسطه چشمه گمبان در حوالی روستای شرق آباد اندکی آب دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در این فصل از سال با توجه به حقابه محدودی که در پاییز گذشته تخصیص یافت و میزان بالای تبخیر در تالاب های طشک و بختگان و عدم بارندگی تا نیمه فصل پاییز خشک بودن تالاب دور از انتظار نیست.

او افزود: اگر چه در سال گذشته به مدد همین حداقل حقابه و بارش های خوب حوضه، کمتر شاهد بحران هایی مانند سرگردانی و مرگ و میر جوجه فلامینگو ها بودیم اما انتظار داریم با توجه اثرات مثبت رهاسازی حقابه به روی زندگی مردم شرق حوضه در سال گذشته و بهبود شرایط زیست محیطی امسال حداقل یکصد و بیست میلیون متر مکعب به عنوان حقابه زیست محیطی از سد درودزن رها سازی شود.

این مقام مسئول در سازمان محیط زیست خاطرنشان کرد: این تالاب ها برای گونه های مهاجر و جوجه آور زیستگاه مطلوبی است و بسته به شرایط بارندگی ها و آب گیری های متفاوت جمعیت های مختلفی در تالاب مشاهده می شود در حال حاضر درناها به بختگان مراجعه کرده و جمعیت هایی از این گونه قابل مشاهده است.

ظهرابی در خصوص ساخت کارخانه گندله سازی خرامه در اطراف دریاچه گفت: گندله سازی خرامه در سال ۹۷ از دفتر ارزیابی زیست محیطی سازمان مجوز دریافت کرده و در حال ساخت بوده که هنوز به بهره برداری نرسیده است. این مجموعه گزارشات خوداظهاری سه ماهه را ارسال می‌کند که تاکنون از تعهدات مندرج در مجوز صادر شده انحرافی نداشته است. لیکن مهمترین تعهدات اخذ شده از این واحد مربوط به فاز بهره برداری است که قضاوت در مورد عملکرد آن در رعایت ملاحظات زیست محیطی پس از بهره‌برداری میسر خواهد بود.

تکذیب شایعات فضای مجازی

او افزود: در خصوص مسایل مربوط به ایجاد واحد تولید آهن اسفنجی  که در فضای مجازی منتشر شده نیز تاکنون استعلامی از این اداره کل انجام نشده اما در صورت انجام چنین درخواستی حتما مسایلی نظیر کمبود آب در حوضه مد نظر خواهد بود.

ظهرابی تاکید کرد: میزان مصرف آب فرایندی کارخانه دو و نیم میلیون تنی گندله سازی خرامه یک دهم متر مکعب به ازای هر تن محصول و حدود 250 هزار متر مکعب در سال برآورد شده است و آب کل کارخانه با احتساب آب شرب، فضای سبز، آتش نشانی و غیره 350 هزار و 400 متر مکعب در سال خواهد بود که در مقایسه با خطوط تولید فولاد ارقام ناچیزی است.  این میزان آب با توجه به مجوز آب منطقه ای استان فارس از طریق سد درودزن تامین خواهد شد. این سد در فاصله 116 کیلومتری شمال غربی شهرستان خرامه واقع شده و خط انتقال آب از سد مذکور به شهرستان خرامه در حال احداث است.

مدیرکل محیط زیست استان فارس افزود: مصرف آب در این صنعت بالاست ولی فرآیند تولید گندله در مقایسه با تولید آهن و نورد به آب کمتری نیاز دارد محل تامین آب این واحد صنعتی  از سد درودزن در نظر گرفته شده است. مدیریت منابع و مصارف آب به عهده شرکت سهامی آب منطقه‌ای است.

او ادامه داد: در خصوص رعایت ملاحظات زیست محیطی در مراحل احداث و بهره برداری نیز نظارت لازم توسط کارشناسان محیط زیست و شرکت های معتمد محیط زیست انجام می شود و با هرگونه تخطی از مقررات برخورد قانونی صورت می گیرد. این شرکت تا امروز ضوابط ابلاغی را اجرا و گزارشات دوره ای مراحل ساخت و ساز را ارایه کرده است.

پتانسیل آلایندگی آب، خاک و به خصوص هوا وجود دارد

ظهرابی در پایان در خصوص آسیب های احتمالی ساخت این کارخانه گفت: این واحد صنعتی جز صنایع بزرگ دسته بندی می شوند که اصولا مصرف منابع زیادی هم داشته  و پتانسیل آلایندگی آب، خاک و به خصوص هوا را هم خواهد داشت. مدیریت مصرف منابع و آلاینده بودن آن رابطه مستقیمی با تکنولوژی به خدمت گرفته شده خواهد داشت و باید برنامه های کاهش اثرات زیست محیطی ارائه شده در گزارش ارزیابی اثرات زیست محیطی که بر مبنای آن مجوز زیست محیطی صادر شده رعایت شود و بدیهی است که تحقق این مهم نیاز به کنترل و پایش مداوم خواهد داشت.

//انتهای پیام: 3

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: خرامه دریاچه بختگان ظهرابی کارخانه گندله سازی بهره برداری استان فارس گندله سازی زیست محیطی محیط زیست متر مکعب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۲۹۹۳۳۷۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کمک به ایجاد شغل با احیای ۹۰۰۰ کارخانه

رئیس جمهور گفت: احیا و راه‌اندازی هزاران کارگاه‌ و کارخانه‌ تعطیل و نیمه‌تعطیل به ایجاد شغل کمک می‌کند. طبق آخرین آمار، حدود ۹۰۰۰ کارخانه در سراسر کشور به چرخه تولید بازگشته که جای خرسندی دارد. - اخبار اقتصادی -

به گزارش خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، ایجاد سالیانه یک میلیون شغل یکی از وعده های دولت سیزدهم بود که با روی کارآمدن طبق برنامه ریزی هایی از سوی وزارت کار این موضوع دنبال شد و به روایت آمار طی دو سال گذشته محقق شده است. مطابق با آمار سامانه رصد در سال 1401 بیش از یک میلیون و 350هزارفرصت شغلی بر اساس کد ملی، نوع شغل، جایی که در آن شغل ایجاد شده، دستگاهی که کمک کرده آن شغل ایجاد شود در این سامانه به ثبت رسید. در سال 1402 نیز مطابق آمارهای ارائه شده یک میلیون و 88هزارشغل ایجاد شده است.

یکی از اقدامات دولت سیزدهم برای ایجاد اشتغال و رونق تولید  نهضت ملی احیا و راه‌اندازی مجدد واحدهای تولیدی و صنعتی راکد و غیرفعال یا افزایش ظرفیت تولید، رفع مشکلات و اعطای تسهیلات است.

دولت از وعده ایجاد یک میلیون شغل در سال عقب نیست

ابراهیم رئیسی,رئیس‌جمهور شامگاه (سه‌شنبه 18 اردیبهشت‌ماه) در دهمین گفت‌وگوی زنده تلویزیونی درباره اقدامات دولت برای اشتغالزایی گفت: دولت از وعده ایجاد یک میلیون شغل در سال عقب نیست و این کارخانه‌ها و کارگاه‌های احیا شده هم به افزایش اشتغال کمک کرده‌اند.

آیت الله رئیسی افزود: آمار بیکاری به کانال 7درصد کاهش پیدا کرده و در برخی استانهای ما قریب به 8درصد است؛ نسبت به این قضیه خود را برای ایجاد زمینه اشتغال خصوصا تحصیلکرده‌ها متعهد می‌دانیم. رهبر انقلاب گفتند باید شرکت‌های دانش بنیان به شکل کمّی و کیفی افزایش پیدا کند روزی که دولت را در دست گرفتیم، 5هزار شرکت دانش بنیان فعال بود امروز 10هزار شرکت دانش بنیان فعال داریم که دو برابر افزایش یافته است.

وی تاکید کرد: زمینه برای اشتغال فارغ التحصیلان دانشگاهی فراهم است و به آنها می‌گویم با کمک دانشگاه‌ها و معاونت علمی فناوری رئیس جمهور و پارک‌های علم و فناوری زمینه فعالیت فراهم شده است. صندوقی هم برای اعطای تسهیلات و حمایت از شرکت‌های دانش بنیان و کارآفرینی فعال کرده ایم تا بتواند از این شرکت‌ها حمایت حقوقی و مالی کند. امیدوارم روزی بیاید که اصلا بیکار در کشور نداشته باشیم.

وی اظهار داشت: احیا و راه‌اندازی هزاران کارگاه‌ها و کارخانه‌های تعطیل و نیمه‌تعطیل به ایجاد شغل کمک می‌کند. طبق آخرین آمار، حدود 9000 کارخانه در سراسر کشور به چرخه تولید بازگشته که جای خرسندی دارد. ابتدای دولت 5000 شرکت دانش‌بنیان داشتیم و این آمار امروز دو برابر شده است و این یعنی تحصیل‌کردگان در این زمینه شاغل شده‌اند. زمینه برای کار و فعالیت فراهم است.

رئیس‌جمهور با اشاره به آمار تولید افزود: در بخش‌های مختلف شاهد رشد تولید هستیم و در برخی حوزه‌ها رشد منفی تولید را داشتیم و امروزه مثبت شده و تولید کالاهای اساسی رشد 22 درصدی دارد. این‌ها نشان می‌دهد که دولت به‌دنبال کار و فعالیت است و حمایت مردم در این زمینه نیز مشهود است.

انتهای پیام/

 

دیگر خبرها

  • ضرورت تغییر رویکردهای محیط زیستی در مسیر توسعه دریامحور
  • شهرک صنعتی آبندانک نوشهر به نفع مردم از محیط زیست خارج شد
  • کمک به ایجاد شغل با احیای ۹۰۰۰ کارخانه
  • عوارض آلایندگی کارخانه سیمان پردیس به مردم برسد
  • این رژیم غذایی سبب از بین رفتن تنوع زیست محیطی می‌شود
  • شهرک صنعتی آبندانک نوشهر از محدوده محیط زیست خارج شد
  • ایجاد ۲۱ خانه محیط زیست در استان چهارمحال و بختیاری
  • بلاتکلیفی ۸ ماهه یک مصوبه مهم زیست‌محیطی در استانداری کهگیلویه و بویراحمد
  • شناسایی ۱۶۲ کارواش آلاینده در پایتخت/ «پساب» مهم‌ترین مشکل زیست‌محیطی کارواش‌ها
  • محمود احمدی نژاد دوباره عازم خارج از کشور شد | علت چیست؟ +تصاویر