Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از شیراز، حمید ظهرابی در حاشیه جلسه کارگروه تخصصی ستاد هماهنگی و مدیریت تالاب های استان فارس با تشریح اقداماتی که تا کنون به منظور انجام طرح مطالعه، حفاظت و احیای دریاچه های استان انجام شده است، اظهار داشت: انتقال آب شور از تالاب ها به سفره های آب زیر زمینی تهدید جدی برای کشاورزی پایدار بوده و به جرات می توان گفت با ادامه روند برداشت بیش از حد مجاز آب از سفره های زیرزمینی کشاورزی رو به زوال  خواهد رفت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

رئیس کارگروه تخصصی ستاد هماهنگی و مدیریت تالاب های استان خاطر نشان کرد: بر اساس مطالعات انجام شده از میان آبخوان های جهان آباد، خیر، استهبان، نیریز، تنگ حنا – پیچگان یک، تنگ حنا – پیچگان دو و خانه کت، بیشتر آنها دارای گرادیان منفی به بختگان هستند.

وی افزود: به نحوی که  در مجموع یک میلیون متر مکعب از آب شور تالاب وارد این سفره های آب زیر زمینی می شود و با افزایش عمق چاهها و برداشت بیشتر از منابع و پایین تر رفتن سفره ها این فرایند تا شور شدن کامل سفره ها و متعاقب آن اراضی کشاورزی پیش خواهد رفت.

وی ادامه داد: سفره های آب زیر زمینی اطراف تالاب با کسری سالانه حدود صد و بیست میلیون متر مکعبی مواجه هستند و با این روند افت بیشتر سفره ها حتمی و در نتیجه شور شدن بیشتر سفره های آب زیر زمینی  کشاورزی منطقه را تهدید می کند.  

مدیر کل حفاظت محیط زیست فارس اظهار داشت: نتایج اولیه مطالعات هیدروژئولوژیکی آبخوان های مجاور تالاب ها در دانشگاه شیراز نشان می دهد که جهت جریان طبیعی و نرمال از آبخوان ها به تالاب ها وجود ندارد و جریان آب زیرزمینی معکوس شده و آب از تالاب به آبخوان های مجاور وارد شده است و محاسبات اولیه بیلان آبخوان های مجاور نشان می دهد که سالانه رقمی در حدود یک میلیون متر مکعب آب از تالاب ها به سمت آبخوان های مجاور وارد می شود و باید توجه داشت که این مقدار در شرایط خشکی و زیر حد نرمال آب تالاب ها رخ می دهد.

وی گفت: در اثر شرایط هیدروژئولوژیکی پیش آمده مقدار هدایت الکتریکی در آبخوان ها از ۳۰۶۰ در استهبان تا ۱۹۴۵۰ میکروزیمنس بر سانتیمتر در تنگ حنا - پیچگان یک افزایش یافته است.

این مقام مسئول ادامه داد: بخش زیادی از آب های زیرزمینی آبخوان های آبرفتی که باید وارد تالاب ها می شدند هم اکنون توسط چاه های بهره برداری برداشت می شوند و ورود به تالاب ها و تغذیه آن ها محدود شده است.

ظهرابی بیان داشت: بررسی های اولیه نشان می دهد که برای رسیدن به یک شرایط نرمال هیدرولیکی بین تالاب ها و آبخوان های مجاور، در گام اول علاوه بر تمرکز بر تغییر شرایط هیدرولیکی برای جبران آب زیرزمینی از آبخوان های مجاور به سمت تالاب ها، باید تلاش شود که تغذیه های طبیعی از آبخوان های آبرفتی و آهکی مجاور که باید وارد تالابها می شد، نیز مجدد احیا شود.

انتهای پیام/ ن

منبع: فارس

کلیدواژه: حمید ظهرابی مدیرکل حفاظت محیط زیست فارس سفره های زیرزمینی تالاب بختگان سفره های آب زیر زمینی آبخوان ها تالاب ها سفره ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۱۳۵۲۴۵۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تالاب‌های قم ظرفیت بسیار ارزشمندی در مرکز کشور است

به گزارش خبرگزاری مهر، علی سلاجقه با اشاره به اهتمام دولت بر رفع مشکلات زیست محیطی دریاچه نمک، تخصیص حقابه های زیست محیطی استان قم و اقدامات مؤثر دیگر در این حوزه، گفت: همه دستگاه‌های اجرایی ذیربط باید بر اساس وظایف و تکالیف ابلاغی در راستای بهبود وضعیت تالاب‌ها اقدام کنند.

رئیس سازمان حفاظت محیط‌زیست ظرفیت عظیم گردشگری در تالاب حوض سلطان را نیز مورد توجه قرار داد و گفت: این زیستگاه‌ها متعلق به همه مردم ایران بوده و باید آئین نامه مشخص برای حفظ و حراست از طبیعت و محیط زیست منطقه، تدوین شود.

وی همچنین با حضور در پاسگاه محیط بانی حوض سلطان با جمعی از محیط بانان استان قم دیدار و پس از استماع درخواست‌ها و مشکلات ایشان، بر رسیدگی به نیازها و بهبود وضعیت معیشتی محیط بانان تأکید کرد.

گفتنی است، علی سلاجقه معاون رئیس جمهور همزمان با دور دوم سفر رئیس جمهوری و هیأت دولت به استان قم صبح امروز وارد این استان شد.

کد خبر 6101555

دیگر خبرها

  • تالاب‌های قم ظرفیت بسیار ارزشمندی در مرکز کشور است
  • آوای خوش زندگی در دل تالاب بین المللی هامون
  • ضرورت تسریع در اجرای پروژه‌های آبخیزداری و آبخوان‌داری
  • وطن من | تالاب لیپار و دشتار
  • شلیک ۵ راکت از غزه به شهرک‌ های صهیونیست‌ نشین
  • شلیک ۵ راکت از غزه به شهرک‌های صهیونیست‌نشین
  • رویای شیرین پریشان و دریاچه‌ای که دیگر نیست
  • خسارت کشاورزان خوزستانی در کمترین زمان پرداخت می‌شود
  • هدایت سالانه ۴ میلیون مترمکعب آب به سفره های زیرزمینی اشتهارد
  • فیلم/حملات راکتی به شهرک‌های صهیونیستی اطراف غزه